Meteorológiai társalgó
Hasznos linkek (és egy infó)
>> Sat24 műholdképek>> Sat24 Magyarország mozgó műholdkép
>> Magyarországi radarképek archívuma
>>Tippelek az előrejelzési verseny aktuális fordulójában!
>>Rádiószondás felszállások élő követése!
>>Észlelés (közeli villámlás, jégeső, viharos szél, villámárvíz, szupercella, tuba, porördög, tornádó, víztölcsér, viharkár) beküldése a szupercella.hu-nak!
----------
Képek beillesztése esetén kérjük azokat megvágni, reklámok, mobilok fejléce, stb. csak feleslegesen foglalja a helyet és áttekinthetetlenné teszi az oldalt - a vágatlan képek ezért törlésre kerülnek.
Fotózáskor kérjük a mobilt fektetve használni, egy keskeny de magas kép egyrészt szintén sok helyet foglal, másrészt a kép sem túl élvezetes.
Köszönjük az együttműködést és a megértést.
Hát aligha váltanék portfóliót a jó öreg hazai szilvóriumról, almáriumról, birsóriumról... 
Persze lehet próbálkozni, beilleszteni a bevált dolgok mellé, de évekig "semmitsefőzni" a kertből, mert túl lett tolva füge, az nem pálya. Nekem egyelőre annyi fügém van ami a szomszéd kertjeből átlóg, de aszalásra alkalmas fajtát ültetnék! Foglak keresni ezügyben ha nem gond...

Persze lehet próbálkozni, beilleszteni a bevált dolgok mellé, de évekig "semmitsefőzni" a kertből, mert túl lett tolva füge, az nem pálya. Nekem egyelőre annyi fügém van ami a szomszéd kertjeből átlóg, de aszalásra alkalmas fajtát ültetnék! Foglak keresni ezügyben ha nem gond...
Igenis kell a meleg és az aszály a még magasabb cukortartalom miatt. Esősebb években minden gyümölcsből kevesebb lesz a kihozatal a főzéskor. 
Attól a bizonyos -16-től meg egyáltalán nem félek, mert ritkább a fehér hollónál is. Ha meg jön, akkor had jöjjön.

Attól a bizonyos -16-től meg egyáltalán nem félek, mert ritkább a fehér hollónál is. Ha meg jön, akkor had jöjjön.

Egy valamire talán mégiscsak jó ez a pokoli hőség és aszály: új dolgok termelésével, illetve készítésével is meg lehet próbálkozni. Idén már annyi fügém lett, hogy nem győztem enni, illetve osztogatni, ezért úgy döntöttem lecefrézem, aztán majd lesz valami belőle. Hát lett! Igazán jó illatú, egyedi ízű párlat. A durván 70 liter cefréből, pont 7 liter pálinka lett. És mivel nem szeretek semmilyen pálinkát, így értékesítettem. Nem egész negyed óra alatt elment az összes az ismerőseim körében. Gondolom az újdonságra kíváncsiak az emberek.
Jövőre megpróbálok még többet előállítani. Remélem jó lesz a termés ismét.
