2025. november 21., péntek

Agrometeorológia

Adott napon: 
Keresés:
#5798
Sajnos ez van. Szerintem Trento is megerõsíténé. Nem hiszem, hogy õ a Szegedi Paprika Zrt. tulajdonosi körébe tartozna. Az õrlemény minõsége a szárított alapanyag kérdése. Esetleg a szárított paprikát csummázni kell(ene), nem pedig a felfûzõ spárgával együtt bedarálni. Csummázással a penészes, fertõzött részek eltávolíthatók (lennének). A magyar tömegeknek jó az aflatoxinos brazil is, mint ahogy a Zrt. egy fejese megmagyarázta.

Általában nem a megtermelt alapanyaggal van baj, hanem azzal, hogy a nagyüzem gátlástalanul minden kutyaszart el akar adni. A kispórolt munkabér már tiszta haszon, és mi a fenének alkalmaznának válogatót, ha az az eladható mennyiséget csökkenti? A fogyasztóvédelem Mo-on már huszonéve nem létezik.

Kajsziállapotok:
Békéscsaba: sziromhullás kezdete.
Szarvas: fehérbimbós állapot.
Mindkét helyen kapott ma egy adag monilia elleni felszívódót.
A fagykár mértéke tíz nap múlva már megállapítható lesz. Jelenleg tetézi az áldást a megporzás (méhek) hiánya.
#5776
Ha ezt Trentó olvasná... szomoru
200 méterre tõlünk a mellékutcára nyíló szárító helységbõl néha hallatszik a paprikaõrlõ hangja.Isteni illatok,és a színe kész csoda.A tulaj érti a szakmát. vidám
#5773
A sejtésem sajnos beigazolódott a sárgabarackban majdnem 100%-os fagykár van..... zavarban szomoru
Le vannak feketedve a rügyek. Idén nem eszek sárgabarackot sajnos...szomoru

Havazás előrejelzés

Utolsó észlelés

2025-11-21 22:13:56

Tát - Kertváros (106m tszf)

2.8 °C

00002

RH: 94 | P: 1015.7

Észlelési napló

Térképek

Radar
map
Aktuális hõmérséklet
map
Aktuális szél
map

Utolsó kép

147658

Hírek, események