Mivel nyilvános a fórum muszáj erre is reagálni...csak a Hegyalján közel 100.000 hektár szőlőültetvény van szinte egy tagban (kivágott erdők helyén)...a filoxéra járvány óta genetikailag egy nagy nulla az értéke, egyetlen klónból állnak, a  biodiverzitás - O,0 értékű, agyon van vegyszerezve, állandó gépi és kézi beavatkozások,, szenet nem kötnek meg, totális orwelli monokultúra...és ez a Világörökség része...soha senki nem nevezi kukoricaföldnek...érdekes...sőt...
Egy nyárfa ültetvényben, amit fagyárnak nevezünk lazán fogsz akár kosborokat is találni..vagy egy vörös tölgyesben...az erdész barátod kicsit lehetne átgondoltabb és főleg szakmaibb...az ültetvényszerű erdő az ipari célokat szolgál...de a 25-30 éves vágásfordulója alatt élőhely sok faj (nem fajta, az egy faj alfajait jelenti) számára, ha szakszerűen van kezelve és nem kevés CO2-t köt meg mellesleg eközben.
Majd ha learatják, akkor éppen a kissé érdes érzést keltő kukoricacső helyett szolgál luxus pihe-puha lágyságot bizonyos emberi higiéniai kényszereink miatt ...tehát miközben elugrik az erdész barátunk Tokajba az autójával egy kis aszúzásos hétvégére, aközben a nyárfás iparifa ültetvényerdője (a kukorica) fogja elnyelni a tetemes karbonlábnyomának jó részét és ha nem vitt magával kukoricacsövet, akkor az a mellé fogyasztott vadpörköltje után a gurigán is azt fogja tekerészni lefele csak cellulóz formában (ezt hívjuk rostfának)  ... érdemes lenne nyitott szemmel járni....főleg, egy szakembernek....

A látvány csodás panoráma,  a többi ...(fotó: Endrődi Szabolcs fotográfus)

beillesztett kép