Szerintem  azért  megy  a  társalgás  látszólag  mellékszálakon,  mert elhúzódik  az  uborkaszezon, és  mint  tudjuk,  ilyenkor  valódi  hírek  helyett  apróságok  kerülnek  előtérbe.  Jóllehet  ez  az  áldott  időállás  csak  kis  hazánk  környezetére  jellemző  most;  Görögországot  elsöpri  közben  az  ár,  Törökországban  sem  eseménytelen  a  nyárutó...
Magam  részéről  az  "arany időt  szüretig" -és napra-aratásig -  boldogan  aláírom, anticiklonnal, napsütéssel, alacsony  RH értékű  száraz nappalokkal,  hűvös  hajnalokkal.
annál  is  inkább,  mert  amikor  végre  mind  levágják  a  naprát,  a  parlagfű -virágpor  koncentrációja  egyből  töredékére  esik  vissza  a  város  fölött...
AZ ELSŐ FAGYOKAT  pedig, mivel  ekkor  bevégződik   a  parlagfű nevű  közellenség  virágzása,  úgy  várom, mint  az  őrök  a  reggelt!
Utána  nem  bánnám,  jöjjön  két  hónap  az  én  nyaramból,  de  a  parlagfű  fagygygyjon  le!

Uborkaszezonra  egy jó  recept:  a karfiolt  leforrázzuk, rózsákra  szedjük,  kockára vágott  friss  uborkával  és  citromlével  tálaljuk.
(Ayrannal  is  jó)