Akkor még  egyszer a  kucsmagombákról:  (És  kösz  a  lehetőséget  Nektek,  remélem  sokan  olvassák  és  a  mikroszkóp  helyett  én  is  többet  nézhetem  az  eget  vidám)
A  csészegombák,  serleggombák, kucsmagombák és papsapka  gombák  minden  faja  valamennyi  gyromitrin  tartalommal rendelkezik.  a  különbség  a  mennyiségben  van,  és  ez  termőhelytől  is  függ!  Északon  is  fogyasztják a redős  papsapkát  szárítva.
A  gyromitrin  (monometil-hidrazin)   illékony  vegyület,  a  pörkölt  OK,  ha  a  kertben, fedő  nélkül  készült !!!
A  kucsmagombák  rokonságából egyszerre  sokat  megenni  nem  bölcs  dolog.  Hetven  év  fölött  akármilyen  gombából  5 dkg  a  napi  bevihető  mennyiség,  jól  fölaprítva.